26 september 2017

 

Minister van volksgezondheid Maggie de Block was te gast in Destelbergen op een gespreksavond, georganiseerd door de plaatselijke VLD. Wij vonden het een mooie kans om zelf de minister eens te gaan vertellen wat er op ons hart lag aangaande de onwil van de regering om medicinale Cannabis te legaliseren.

 

Met zo'n 25 patiënten trokken we, vol goede moed en gewapend met wel 16.000 resultaten van wetenschappelijke tests naar de geneeskrachtige werking van de cannabisplant naar de minister. Jean-Pierre nam als vertegenwoordiger van alle patiënten het woord en deed zijn uiterste best om de minister bij de les te houden. Helaas was de muur waar iedereen tegenaan botste veel te dik en bleef de minister bij haar standpunt dat er nog niet genoeg onderzoek gebeurd was én dat zij helemaal niet van plan was te legaliseren.

 

Er volgde wel een uitnodiging waarbij een kleine delegatie zou ontvangen worden op haar kabinet maar ook dat was niet hoopgevend. De minister zelf was niet aanwezig en haar afgezant liet in duidelijke bewoording verstaan dat de 16.000 resultaten verticaal zouden geklasseerd worden.